hjärnan vill inte som jag

För någon dag sen beslutade jag mig för att sluta röka, sagt och gjort. Men varför ska det ta en sådan tid innan man verkligen bestämmer sig? Är det för att man väntar på att man har den rätta motivationen eller vad handlar det om? Hjärnan är rätt bra konstig. Jag har valt att ändra hela min livsstil med både mat och träning, så då tyckte jag att det var dags att sluta röka samtidigt när man ändå var igång.

 

För att jag överhuvudtaget skulle lyckas sluta röka så var ja tvungen att gå ner om Apoteket för att inhandla lite hjälpmedel. Hjälpmedlet är för mig zonnic portionspåsar. Det funkar ungefär som snus fast ändå inte. Det smakar inte som snus utan det smakar mer kankse som mint tuggummi som man lägger under läppen under en kort stund för att slippa suget. Detta är det ända som funkar på mig, fast ärligt så har jag inte testat allt som finns. Men jag har provat nikotintuggummi, nikotinplåster och nu zonnic portionspåsar.

 

Att sluta röka har nog varit den svåraste tiden i hela mitt liv. Tyvärr så kan man inte förklara känslan hur de känns i kroppen och hjärnan men jag kan försöka att förklara. Det värsta med att helt plötsligt börja leva utan nikotin är att man får så otroligt mycket tid över till annat. Det är helt ofattbart att man får så mycket tid. Tänk dig att om man röker ca 20 cigaretter om dagen så blir det ganska många minuter man bara röker upp i sitt liv. Man blir också väldigt trött, idag sov jag 7 timmar mitt på dagen och de är kanske inte så fullt normalt. Irriterad på allt och alla är en väldigt vanlig symtom eller vad man ska säga. I kroppen känner man även sig väldig tom och ensam, man vet inte riktigt vart man ska ta vägen och man börjar undra varför människor inte pratar med en. Är de sura på mig? Vad har jag gjort? Man får även lite väl mycket tankar på saker som har hänt och kommer att hända vilket leder till att man gråter.

 

Jag bestämde mig för att sluta röka för att jag ville satsa allt på ett gladare och friskare liv i med jag tränar och har ändrat mina matvanor jätte mycket. Sen så bestämde jag mig för att de är alldeles för dyrt att röka, att röka 1 ask om dagen blir väldigt dyrt, tror de kostar 1300 kr månaden. Och det är ganska mycket pengar på bara att slänga i luften. Jag hade lika gärna kunnat spara 1300 kr i månaden till riktigt roliga saker. Jag kände också att jag var riktigt trött på rökningen, vilket hemskt beroende, jag menar det hjälper ju inte att bara röka en cigg då och då . Då blir man bara irriterad och sur för man inte har fått nikotin under dagen. Man kan inte koncentrera sig heller för den delen, det är lite dåligt att man känner sig tvingad att röka fastän man kanske inte tycker om det eller att man inte vill.

 

Idag har jag bara hållit uppe i 2 dagar men jag hoppas på en framtid som är utan cigarretter. Man plågar bara sig själv hela tiden med att hålla på att sluta. Jag håller verkligen tummarna för att jag inte ska falla för frestelsen igen. Jag hade mått hur bra som helst om jag hade sluppit de här cigaretterna.

 

 

cherrybex //

 


middags tips

idag har jag å pegazus (katten) varit hos veterinären men de var inget allvarligt. Det var bara vanligt öronskabb som han har fått av de andra livet här hemma. När jag kom hem så har jag pluggat som attan, måste verkligen komma igång å få motivation igen. Nu på kvällen så var jag å gick en liten promenad med mysan också.
Så nu får de nog bli vidare till plugget igen efter jag har ätit men sin middag. Om en liten stund så kommer alexandra hit och kollar big brother med mig.. SPÄNNANDE.

Middagen ja jag har inget namn på de än men har slängt i lite vad jag kände för.

1 halv fläsk filé
10 st små färsk champinjoner
½ paprika
ca 2 dl creme fresh
lite salt och peppar
1 tsk kalvfond

de rörde jag ihop till en röra hur gott som helst.. sen så hade jag lite fullkornspasta till .:) jag kan om jag vill .

Lägger maten på en arschett dock. :)


Imån ska jag klippa till min lugg igen.. sen vidare till skolan. full fart..


cherrybex //

viktkoll

nu var det dags för skola idag igen.. måste verkligen kämpa med det nu.. måste måste måste.
Jag har hittat världens snyggaste baddräkt. här kommer den .


lite vikt koll:
då 140 kg
nu 114 kg
Det känns verkligen superbra . har även börjat med lite sjukgymnastik för att komma igång riktigt med min träning. Detta kommer att bli superbra tror jag.


om en liten stund så ska jag hämta alexandra för att dra till skolan :)


ha de bra så länge.
cherrybex//

skola

idag så har de nog vatt nåt fel på mig har nog skrattat i ca 5 timmar sammanlagt. haha. man är kankse inte så fullt normal då.

var i skolan idag mycket trevligt med mycket plugg . man ligger ju efter endel nu efter sjukskrivningen.

rökrutan :)


efter skolan så kom mamma på besök och hämtade stolar och bord som vi hade lånat. Mycket trevligt. saknar min mamma mycket , hon e nog det bästa som finns. ÄLSKAR dig mammsi. <3

middagen bestod av ungsgrillad kyckling med brunsås, grönsaker och potatis ( icke brända denna gången).

Nu så tänkte jag kolla big brother . helt besatt av de pogrammet.


vår vackra telefon . är den inte läcker?


Nya gardiner som ja sydde härromdagen.


ha de bra alla hörs imån . kommentera gärna inläggen .



cherrybex //

bränd potatis

I morse var jag och gubben på en liten promenad, guud så skönt de var. Har vatt ett helt lagom bra väder idag och de gillar vi . Sambon körde och jobbade vid 1 så jag har städat lite och lagat mat och umgåts med alexandra.
När jag skulle koka potatis så hade jag en för liten gryta så jag brände allihopa, så de var bara till att skala nya fast i en större gryta. Ett tips ha aldrig en för liten gryta fastän du tycker den är lagom stor. haha.

Ikväll har vi kollat på disturbia faktiskt jätte bra film.

Efter de så var vi ju bara tvungna att kolla in big brother som alltid.  <3
Nu blir de förmodligen sängen. ha de bra alla kram


cherrybex //

älskade djur

Imorse tog jag en promenad bort till sid och drack kaffe. sen hem igen å sy gardiner och städa lite. Sen fick ja för mig att gå me katten bort till Sid igen. Och där tog jag lite bilder på några ÄLSKADE djur.

flizan


här är skalman


skalman byter lägenhet haha


skalman har takvåning


peter äter spagetti


Ron fick också smaka


pegazus provar brillor


härligt att jag slapp dom snabbt


halvsover



Så klart att de ska vara röda glasögon.


sjukt min stil <3

Snart ska jag å darling kolla bigbrother <3


P.S Brysselkol verkar invecklat att plantera. D.S


cherrybex//

Nya skor

idag har ja vatt en vända på lister för lite kalas.
Alma fyllde ju 4 år men de va lite synd att man inte kunde smaka maten som såg så god ut.
De får man ta igen senare i livet.

Skaffat ett par nya gym-skor <3





Kollade i garderoben lite ikväll och där låg de ett par läckra cherry-skor .
Konstigt att man aldrig har haft dom på sig innan, men jag får nog börja med det nu .
ca 2 år sedan jag köpte de .



Ikväll kommer alexandra och vicky och hälsa på :) Blir kankse å kolla någon film eller så.










cerrybex //

hej

jag har skapat en ny blogg så den gamla kan ni skippa ( mulligabex.blogg.se ) .
På denna bloggen tänkte jag skriva lite om min vardag och om rockabillyn .
Hoppas ni trivs med min läsning fram över.











cherryBex //

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0